Kan ik gelijk starten bij jullie?

Bij ons kun je direct starten, wij hebben geen wachtlijst.

Is het mogelijk om in termijnen te betalen?

Jazeker, bij ons kun je altijd in 2 of 3 termijnen betalen.

Mijn rijles afzeggen, hoe doe ik dat?

Je moet je rijles minimaal 24 uur (1 werkdag) van tevoren afzeggen zodat er geen lesgeld in rekening wordt gebracht. Zeg je de rijles binnen 24 uur af, dan betaal je het volledige bedrag van de rijles. Mocht je ziek zijn dan kunnen wij (met een doktersverklaring) eventueel een uitzondering maken. Afzeggen doe je telefonisch bij je rijinstructeur.

Wat is een gezondheidsverklaring?

De gezondheidsverklaring is een medische vragenlijkst waarmee het CBR wil kijken of u lichamelijk en geestelijk in staat bent om in een motorvoertuig te rijden. Als u alle vragen met 'nee' kunt beantwoorden, krijgt u een 'Verklaring van geschiktheid'. Als u 1 of meer vragen op de Gezondheidsverklaring met 'ja' beantwoordt, is een toelichting van een arts nodig. U hoort van het CBR of u bent goedgekeurd. Ook dan krijgt u een 'Verklaring van geschiktheid'. 

Hoe lang duurt de proefles?

De proefles duurt 60 minuten, als je besluit na de proefles om een rijles pakket te nemen bij ons is de proefles gratis.

Hoe lang duurt een rijles?

Een rijles duurt 60 minuten. Je kunt er ook voor kiezen 2 rijlessen achter elkaar te nemen om het rijden snel onder de knie te krijgen. En je bent sneller klaar voor het rijexamen. Elke rijles wordt persoonlijk op je afgestemd.

Hoe oud moet ik zijn voor ik rijles mag nemen en rijexamen mag doen voor mijn autorijbewijs?

Je mag vanaf 16,5 jaar rijles nemen voor je autorijbewijs. Vanaf 17 jaar mag je praktijkexamen doen. 

Wat is een tussentijdse toets?

Een tussentijdse toets is een soort proefexamen. De toets duurt even lang als een rijexamen en je doet dezelfde dingen. Zo kun je alvast wennen aan de examensituatie. Na afloop krijg je tips van een CBR-examinator. Als je de bijzondere verrichtingen goed, vlot en veilig uitvoert, kun je daarvoor zelfs vrijstelling verdienen voor je rijexamen. 

Wat moet ik meenemen naar het praktijkexamen?

Je gaat op rijexamen. Spannend! Vergeet dan het volgende niet mee te nemen:

  1. Een geldig legitimatiebewijs.
  2. Je oproepkaart. Deze krijg je van je instructeur.
  3. Het ingevulde zelfreflectie-formulier.

 

Wat is een zelfreflectie formulier?

Het zelfreflectieformulier is een A4tje met vragen over jouw rijgedrag. Je moet jezelf op een aantal onderdelen een score tussen de 1 en de 10 geven. Denk aan bijvoorbeeld veiligheid, omgang voertuig en milieubewust rijden. Het formulier vul je in voordat je examen begint en wordt pas na je examen, ook pas na de uitslag, met je besproken.